Företaget Ugglarps Grönt AB

Odlingskreatören Mikael Jidenholm driver Ugglarps Grönt. Med sitt unika läge vid havet, bedriver han specialodling och har ett otroligt stort urval av produkter: Grönsaker, rotfrukter, kryddor, bär, frukt, blommor och ätliga vilda växter från hav och land.

Produkterna säljs till restauranger, varav flera stjärnkrogar. Ugglarps Grönt har även flera gånger varit involverad i tävlingen Årets Kock, både som inspiratör och leverantör. Vid flera tillfällen har Ugglarps Grönt också haft äran att leverera råvaror till Hovet och Nobelmiddagar.

I Gårdsbutiken har du som privatperson möjlighet att ta del av det gröna säsongen erbjuder.

Ugglarps Grönt har genom åren samlat på sig diverse fina utmärkelser. Följ länk om du vill läsa mer.

Vi som arbetar här

Mikael Jidenholm

Micke driver företaget. Han är grönsaksnörden som började odla i morföräldrarnas trädgård redan som liten parvel och som var tvungen att mutas med ett eget växthus för att gå med på att börja på “dagis”. Som tolvåring öppnade han sin första gårdsbutik hemma på gården i Ugglarp och på den vägen är det. Hans fascination för odling har inte avtagit, tvärtom! Han är ständigt på jakt efter såväl nya spännande som gamla anrika grönsakssorter.

Det krävs stor kunskap, erfarenhet, ett visst mått av galenskap men framför allt passion för att bedriva specialodling med så stor mångfald, i den omfattningen och på det sättet som Micke gör på sin gård i Ugglarp.

Micke är en visionär med förmågan att förverkliga sina drömmar. En av visionerna är att, i samarbete med andra förstklassiga företag i området, utveckla sin hembygd, Susedalen, till ett svenskt Toscana.

Mija Kanerot

Mija är Alingsåsaren som blev Bondmora på Ugglarps Grönt våren 2019. Kärleken till Bonden och hans grönsaksliv fick henne att svänga om och lämna sitt arbete som processingenjör i Göteborg.

Livet som Bondmora består inte enbart av att “hacka rovor” utan innefattar även många sysslor som vare sig kräver gummistövlar, förkläde eller huckle. Excel-sysslor såsom planering, uppföljning, rutiner, instruktioner och marknadsföring etc hamnar lätt på en f.d. ingenjörs bord.

Biskötseln är en favoritsyssla som Bondmoran har förmånen att lära sig mer om.

PS. Vi arbetar normalt inte i sådanahäringa kläder ;-)

Medarbetare

Förutom Bonden och hans Bondmora finns här ett gäng riktigt bra medarbetare. Olika många beroende på säsong.

Under högsäsong, maj-september, är vi ca tio personer som arbetar med allt från sådd, plantering, skörd, skötsel av odlingar, service av Gårdsbutiken, biodling, förädling samt leveranser.

Under hösten avtar arbetsstyrkan men då är kålsäsongen ännu i fin form. Grönkålen, det Halländska gröna guldet, dominerar mot slutet av året då det skördas och levereras över hela landet.

Januari-April är vi endast några få personer som håller igång med för-odling. Under denna period passar vi också på att utveckla, bygga nya växthus mm.