Nobelmiddagen 2022

Vår Savoykål tog sig in i finrummet och ända in Silvias mage. Kocken Jimmie Eriksson kreerade en vacker potatisrätt som såg ut som en princesstårta med savoykål istället för marsipan.

Bocuse d”Or Sweden

Det grymma Bocuse d”Or-teamet förärade oss med ett besök för att snacka grönsaker inför tävlingsfinalen.

Västra Gastronomiska Akademin

Micke fick äran att under en middag i landshövdingens residens i Göteborg mottaga pris för årets bästa producent 2022.

Ibland händer det grejer.

Som att hela butiken förvandlas till en inspelningsstudio

20200608_132619.jpg

Den Gröne Slaktaren, SVT

Sommaren 2020 spelades ett avsnitt av Den Gröne Slaktaren, med Paul Svensson och Anne Lundberg, in här på Ugglarps strand. Micke guidade och berättade om strandens vilda ätliga växter och Paul tillagade sedan en helvegetariska smörgåstårta med smak från havet. Programmet sändes i oktober 2020.

Finns att se på SVT play, den Gröne Slaktaren, avsnitt 2.

20210109_192741.jpg

Yes chef! , Discovery+

Hösten 2020 spelades ett avsnitt av Yes chef! in på Ugglarps Grönt. En pizzaduell mellan Årets-kock-vinnaren Tomas Sjögren och Pernilla Wahlgren. Först botanisering i fält med Micke sedan tillagning av tomatsås och pizzasallad i Gårdsbutiken.

Finns att se på Discovery plus

Mediepådraget blev enormt…

…när vi i november 2020 postade ett inlägg på sociala medier om att vi behövde hjälp att äta grönkål, p.g.a

Covid-nedstängda julbord på restaurangerna.

20201117_092127.jpg

Först Radio P4

Att grönkålen är helig för hallänningarna blev tydligt när radio P4 Halland ringde tidigt näst morgon och ville vara först ut med ett reportage.

20201118_111104.jpg

Därefter SVT Nyheter

Svt Nyheter var snabba att följa efter med sitt första inslag och sedan en uppföljning.

20201124_122811.jpg

Tätt följt av TV4 Nyheter

Aldrig förr har väl ett grönkålsfält blivit så upptrampat av mediafolk!

Screenshot_20201124-134234_Messages.jpg
20210317_104652.jpg

Svenska Nyheter också - Är det bra eller dåligt? Hehe!

All reklam är bra reklam, sägs det. Tidningar ringde så gott som dagligen och Micke gjorde intervjuer samtidigt som han skördade grönkål. Det hela slutade med att grönkålen tog nästan helt slut strax innan jul.

Screenshot_20201128-214921_SVT+Nyheter.jpg

Vi tackar alla människor som engagerade sig på olika sätt för att rädda grönkålen. Och åt grönkål så de nästan storknade!

Micke medverkar i P1 Meny

med Tomas Tengby

Nationaldagsmorgon, 2019: https://sverigesradio.se/avsnitt/1317551

Bonde söker frö, 2018: https://sverigesradio.se/avsnitt/1083410

Så lär du dig skilja på salladssorter, 2017: https://sverigesradio.se/avsnitt/910754

Jordgubbar - skapade och riktiga2, 2016: https://sverigesradio.se/avsnitt/734725

Vitlök, 2105: https://sverigesradio.se/artikel/6101280